Apie mus

Česlovas Ramoška – nedidelis vyndarys, kurio produkcija prekiaujama Lietuvos vyno parduotuvėse, o dabar jo brandinto vyno galima rasti ir BIOSALA parduotuvėse.

Kuo ypatingas Česlovo Ramoškos vynas

Vyndarys vaisių uogų gėrimus gamina kartu su žmona, kuri rūpinasi ne tik gamybos procesu, bet ir uogomis, auginamomis šeimos ekologiniame ūkyje, Šilutės rajone. Vyno gamybai uogos ir vaisiai skinami rankomis ir kruopščiai atrenkami, o vynas daromas pagal senąsias lietuvių tradicijas.

Pusiau saldus Česlovo aviečių vynas – garsiausias vyndario produktas – šis vynas jau ne kartą buvo pripažintas geriausiu pusiau saldžiųjų kategorijoje Lietuvos vyno čempionate. Tačiau šis vynas ne vienintelis vyndario pasididžiavimas, vynui skirtose nerūdijančio plieno statinaitėse galima rasti juodųjų serbentų, obuolių, svarainių ir aronijų vyną.

Česlovo Ramoškos vynai pagaminti naudojant tik natūralias uogas ir vaisius, taip pat šiuose vynuose yra cukraus, kurio nepavyksta išvengti norint vynui suteikti saldumo. Česlovas Ramoška pastebi, kad vaisių vyno mėgėjai vis dažniau prašo sauso vyno, todėl  obuolių ir aronijų vynai daromi tik su vos keliais gramais cukraus. Aviečių vynas turi būti saldus, todėl jo gamyboje cukraus naudojama daugiau. Kelis mėnesius palaikytas specialiose ąžuolo statinėse jis įgauna ilgaamžiškumo, todėl butelyje gali bręsti ne vienus metus.

 

Apie bendrovę

Ramoškų įkurta bendrovė UAB “Česlovo vynas” tapo pirmąja Lietuvoje, kuriai suteikta licencija vynui gaminti. Pradėjusi nuo kelių butelių saviems poreikiams, šeima kasmet vis didina gamybos apimtis. Dabar jau nebepakanka ir kelių tonų vyno per metus – norinčiųjų nusipirkti natūralaus skonio lietuviško vyno vis daugėja.

Siūlome šio vyno paragauti ir jums!